Mėnesio archyvas: 2017 m. spalio mėn.

LED apšvietimas: ką turėtumėte žinoti?

LED šviestuvai – tai pati naujausia, sparčiai populiarėjanti apšvietimo technologija. Ją galime sutikti biuruose, pramoniniuose, komerciniuose pastatuose, ši apšvietimo rūšis vis dažniau pritaikoma ir kuriant namų interjerą. Didelio populiarumo LED apšvietimo sistemos sulaukė dėl daugelio priežasčių, tačiau prieš pradedant jas vardinti, reikėtų išsiaiškinti, kas gi yra LED šviestuvai, kokiu būdu iš jų atkeliauja tokia kokybiška šviesa, ir kodėl jie geresni už įprastas kaitrines ar fluorescencines lemputes?

Šviesos diodai – kas tai?

Šviestuvas ant laidoLED apšvietimas atsirado tuomet, kai buvo sumanyta šviesos šaltinių gaminime panaudoti šviesos diodus. Šviesos diodai – tai puslaidininkis prietaisas, kuris elektros srovę paverčia į šviesą. Nors iš pradžių buvo naudojami kaip indikatoriai įvairiuose prietaisuose, ilgainiui jie tapo moderniomis šviesos diodų lempomis.

Nors šviesos diodams pagaminti reikalingos puslaidininkinės medžiagos, paprastai jos veikia dirbtinio šviesos generavimo pagalba. Gaunamų šviesos bangų spalva, ryškumas bei srauto pasiskirstymas priklauso nuo energijos, kuri išspinduliuojama vykstant rekombinacijai.

Skaityti straipsnį “LED apšvietimas: ką turėtumėte žinoti?” »