Mėnesio archyvas: 2018 m. liepos mėn.

Filmavimas – vertinga paslauga

Švenčių metu dažnai teikiamos ir filmavimo paslaugos, tačiau tai tikrai brangesnė paslauga, negu galvojate. Šiais laikais kiekvienas gudrus ir su telefonu pafilmuoti, tačiau kokybė profesionalaus darbo ir mėgėjiško skiriasi kaip diena ir naktis.

Kinas – brangiausias filmavimo pasirinkimas

FilmavimasNe veltui filmavimo paslaugos paverčia kiną tokia brangia meno ir kūrybos sritimi, kitaip vadinama – kūrybine industrija. Jeigu norite filmuoti kiną, reikės viską daryti greitai ir kokybiškai iš pirmo karto. Tam tikru metu, kuomet karaliavo analoginė fotografija ir nebuvo skaitmeninių vaizdų, ir filmavimas vykdavo labai apdairiai – tuomet brangi buvo juosta ir brangiai kainuodavo kartoti kadrus, jeigu kažkas nepasisekdavo. Dabar ir vėl esame tame etape, kuomet filmavimas labai brangus. Dėl to operatoriai, režisieriai, filmavimo visa grupė, vizažistai – visi šie žmonės yra sušaukiami filmavimui būtent tokiu metu, kuomet yra viskas išnuomota. Ir tada siekiama sukurti pasirinktus vaizdus per kuo trumpesnį laiką, kad tai mažiau kainuotų. Dėl to filmavimo valandos nebūna tik 8 per parą – dirbama dviejų darbo dienų per parą režimu.

Švenčių filmavimui ieškokite gero operatoriaus ir montuotojo

Skaityti straipsnį “Filmavimas – vertinga paslauga” »

Gyvūnų gydymas – pirmosios pagalbos ABC

Sužeistas gyvūnas, nesvarbu, ar tai būtų mūsų augintinis, ar gatvėje rastas pamestinukas, prašo mūsų pagalbos ir dėmesio. Gyvūnų gydymas turėtų būti patikėtas profesionalams – veterinarijos gydytojams. Iš tiesų, tik ilgametę patirtį turintys specialistai gali suteikti visapusišką pagalbą, kurio gyvūnui gali reikėti. Turėdami modernią tyrimų ir gydymo įrangą, veterinarai gali užtikrinti tinkamą gydymą, išspręsti daugelį sveikatos sutrikimų ar net užkirsti kelią augintinio mirčiai. Vis dėlto, tam tikros pirmosios pagalbos taisyklės taip pat turėtų nepabėgti iš jūsų žinių akiračio, kadangi kartais nėra galimybės laukti.

Kaip suteikti pirmąją pagalbą?

GyvūnaiJei gyvūnas prarijo svetimkūnį. Jei matote, kad gyvūnas prarijo svetimkūnį, pasižiūrėkite, ar gyvūnas nespringsta ir nedūsta. Jei viskas tvarkoje, svetimkūnis pasišalins iš organizmo natūraliai, tačiau, jei jis įstringa gerklėje ar stemplėje, gyvūnas pradeda blaškytis, kosėti, jam gali pradėti tekėti seilės ar putos. Jei tai jūsų augintinis, pražiokite augintinio nasrus ir pasistenkite pašalinti svetimkūnį rankomis. Jei nepavyksta, bandykite taikyti Heimlicho manevrą. Jei šuo nėra didelis, rankomis apkabinkite jo krūtinės ląstą ir vieną kartą stipriai spustelėkite. Jei šuo didelis ir negalite jo pakelti, taip pat tuo atveju, jei šuo be sąmonės, paguldykite jį ant šono, abi rankas uždėkite po apatiniais šonkauliais ir stipriai kelis kartus spustelėkite. Visais atvejais, jei matote, kad nesusitvarkysite, vežkite gyvūną pas veterinarą. Beje, springimo požymiai yra panašūs į pasiutligės požymius, todėl, jei gyvūno nepažįstate arba nematėte, kaip jis suvalgė svetimkūnį, nerizikuokite ir iškart vežkite jį pas specialistą.

Skaityti straipsnį “Gyvūnų gydymas – pirmosios pagalbos ABC” »