Mėnesio archyvas: 2017 m. kovo mėn.

Inžineriniai tinklai prieš statant namą

Inžineriai tinklaiDaug kas įsivaizduoja, kad namo statymas tai yra darbas su šalmu ir kombinezonu, dėliojant visokias plytas, lentas, betonuojant ir kažką kalant. Tačiau einant nuo pradžių, dar yra nematomas, ir daug svarbesnis darbas – inžinerinių tinklų projektų rengimas. Jeigu tai nėra padaryta, tai niekas ir su šalmu nevaikščios, ir nekals, ir nebetonuos, ir kitų dalykų nedarys. Pirmiausia vis tiek turi būti tinkamai paruošiami projektai. Kokie inžineriniai tinklai bus paruošiami, prieš imantis tikrųjų namo statybų?

Elektros instaliacijos planas

Namo projekte ir taip pat atskirai turės būti paruoštas elektros planas. Kur praeis elektra, kur bus įžeminimas, kur bus skydinė. Vėliau, jau praktikoje įvedant elektros instaliacijas, reikės su šia sistema elgtis labai atsargiai. Šiuolaikiniai profesionalūs elektrikai deda specialias plastikines apsaugas ant laidų, kad augintiniai ar kiti aršūs padarai nesugraužtų tų laidų, kad būtų saugiau net ir esant kokiam drėgmės nutekėjimui, taip pat ir elektros lizdai dedami su apsaugomis.

Vandentiekio ir kanalizacijos planas

Skaityti straipsnį “Inžineriniai tinklai prieš statant namą” »

Apie raktų simboliką ir reklamą

Tokios įmonės kaip raktuimperija turbūt niekada neprapuls – juk raktai reikalingi visiems ir visada. Kiekvienas turime po ryšulį raktų ir stengiamės jo nepamesti, todėl prie jo prisikabiname dar ir raktų pakabuką. Dabar jau turime ir elektroninius raktus – magnetines korteles. Tačiau jomis dažniau naudojamės būdami visokiose įmonėse. Raktai su magnetu arba įvedamu kodu naudojami norint atidaryti laiptinės duris. O paprasti metaliniai raktai ir rakteliai atrakina namų, butų, pašto dėžučių, automobilių spynas. O kokie raktai būdavo seniau? Jie net ir mitologijoje labai svarbūs.

Raktas pasakose, mitologijoje

RaktaiPasakose ir mitologijoje pagrindinis veikėjas labai dažnai turi kažkokią misiją, kurios tikslas būna susijęs su raktu. Jis arba turi surasti raktą, kad atrakintų kažką, arba turi nešti raktą, pristatyti ten, kur jis turi būti, taigi, kelionės metu jį saugoti. Raktas dažnai tampa svarbiausiu daiktu pasakose. Dar jis gali būti užburtas, užkerėtas. Jis svarbus ir išlaisvinant kalinius, įkaitus ir visokias dvasias. Sakoma – ir atsivėrė Pandoros skrynia. Nes mitologijoje ta skrynia buvo užrakinta, ten buvo sukrautos visos pasaulio blogybės. Tačiau kažkas, kas gavo raktą, ėmė ir atrakino spyną, ir atvėrė skrynią, ir prasidėjo visokios blogybės. Pasakoje apie Alibaba ir 40 plėšikų raktas yra slaptažodis arba raktažodis. Tad tai irgi yra savotiškas raktas. Jis yra kadaise gimęs pasakoje, o dabar mes turime jo realų analogą – savo slaptažodžius, kuriuos naudojami prisijungdami kažkur internete. Ten raktas yra „Sezamai atsiverk“. Buratinasirgi turi stebuklingą raktelį ir turi jį pristatyti, kur būtina. Tad spynos bei raktai siejasi su paslaptimis, jų atskleidimu ir magija.

Raktas reklamoje

Skaityti straipsnį “Apie raktų simboliką ir reklamą” »

Stabdžių testai

Jeigu norite važiuoti saugiai, turite būti tikri, kad jūsų stabdžiai veikia nepriekaištingai. Apie tai, kaip taisomi stabdžiai, ir kodėl tai svarbu, skaitykite čia: http://www.vaziuokle.lt/serviso-paslaugos/stabdziu-sistemos-remontas/ Sužinoti, ar jūsų stabdžiams reikia techninės priežiūros, ar reikėtų juos remontuoti, galite tiesiog paprasčiausiai atlikdami su savo transporto priemone keletą paprastų stabdžių testų.

Įprastas kelias

Važiuoklės remontasStabdžių testas kitaip gali būti vadinamas stabdymo testu. Pagalvokite, kada, kokiose situacijose jums stabdžių reikia labiausiai. Kasdien važinėjant ir stabdant įvairiose vietose – taip, to tikrai vis prireikia. Tačiau taip pat prireikia stabdyti ir ekstremalioje situacijoje – labai greitai, tarsi ant kelio atsiradus kliūčiai. Tad pabandykite ant geros, įprastos kelio dangos stabdyti važiuojant greičiau ir lėčiau.

Skirtingi greičiai

Skaityti straipsnį “Stabdžių testai” »

Skardos gaminiai stogams

Nors pagalvoję apie skardinį stogą pirmiausiai įsivaizduojame tiesiog skardos lakštus, kuriais dengiamas stogas, tačiau iš tiesų yra įvairūs skardos gaminiai estogai, ne tik skardos lakštai. Stogdengiai ant stogų montuoja įvairias sistemas, priedus ir apdailas. Kas yra gaminama iš skardų ir keliauja ant stogo?

Kaminai

SkardinameNereikia galvoti klaidingai, jog ant stogo esantis didelis kaminas yra visas iš skardos, kad nuo pat krosnies jis toks ir eina. Kaminas paprastai yra sumūrytas iš plytų, tačiau ant paties stogo retai kada pamatysite aprūkusį plytų kaminą. Dažniausiai ten jau būna ant viršaus uždėtas metalinis – skardinis kaminas. Jeigu dedama ant seno kamino. Darant naujus stogus ir namus, kaminas būna pagamintas iš labai storo metalinio vamzdžio, per kurio ir rūksta dūmai, tai sumažina ir gaisro tikimybę. Tačiau pats funkcionalus kaminas neatrodytų gražiai, todėl ant jo ir dedama minėtoji metalinė skarda, kuri ten atsiranda kaip papuošimas. Ant kamino papildomai dar dedamas pakeltas stogelis. Jis tarsi skėtis saugo kamino angą nuo lietaus, paukščių ar kokių nešvarumų. O dūmai vis tiek gali lengvai rūkti.

Kraigas

Skaityti straipsnį “Skardos gaminiai stogams” »

Kaip nusgabenti bagažą į emigraciją

Iškeliaujate dirbti arba mokytis į tolimus kraštus? Esate ne vieninteliai – lietuvių pervezimai į netolimas Europos šalis vyksta nuolat. Važiuojama su mikro autobusais, keliaujama laivais ir skrendama lėktuvais. Kai emigracijos mastai tokie dideli, galime ir pasinaudoti plačiai paklausai tarnaujančiu išvystytu transporto tinklu. Jeigu planuojate išsikraustyti rimtai gyvenimo pradžiai, reikės nemažo bagažo. Apžvelkime bagažo vežimo alternatyvas.

Lėktuvu brangu

Pervežimų galimybėsDaug būsimų emigrantų labai apsidžiaugia, pamatę, kad lėktuvo bilietai pasirinkta kryptimi yra tikrai pigūs – juk būtent to jiems ir reikėjo. Tačiau tenka nusivilti pamačius, kad bagažo pervezimai tikrai kainuoja nemažai. Taip pat yra ir daug bagažui taikomų apribojimų. Tai kelia pyktį ir nusivylimą. Atitinkamai, ieškoma ir išeities. Pavyzdžiui, samdomi specialūs vežikai, kurie veža krovinius ir bagažą į užsienį.

Viską padarys tarptautiniai pervežimai

Skaityti straipsnį “Kaip nusgabenti bagažą į emigraciją” »