Mėnesio archyvas: 2016 m. lapkričio mėn.

Ko nedaryti nuomojantis mašiną

LotusTiek žiemą, tiek vasarą, kiekvienoje atviroje užsieniečiams valstybėje automobilių nuoma išlieka paklausi niša. Mat automobilių tikrai reikia iš užsienio atvykstantiems svečiams. Tačiau žmonės puikiai žino, kad automobiliu nuoma Vilniuje reikalinga ir vietiniams. Šventėms, sutiktuvėms, foto sesijoms ir kitokioms progoms gali prireikti automobilio nuomos. Tačiau aklai nuomotis negalima. Reikia prieš tai susipažinti su paprastomis, bet naudingomis taisyklėmis, padėsiančiomis išsinuomoti gerą mašiną ir nenustebti dėl to, kas laukia, ją išsinuomojus. Šį kartą – apie tai, ko nereikėtų daryti besinuomojantiems mašiną.

Drausti automobilį

Jeigu jūs išsinuomojote automobilį, jums reikia drausti jo papildomu draudimu. Tuo jau būna pasirūpinusi automobilių nuomos įmonė. Be to, jūs paprastai jau turite savo draudimą kitokį, kokio jums reikia. Jūsų asmeninis draudimas yra svarbus dalykas, tačiau mašina jau bus apdrausta. Jos paprastai būna draustos taip, kad tiktų ir tiems, kas turi mažą stažą, ir tiems, kas turi didesnį. Be to, galimai ir apdrausta bus brangiau negu draustumėtės pats, tai yra, ne tik privalomuoju, bet ir KASKO draudimu. Juk mašinų nuomos punktai nori kuo labiau užtikrinti savo turto gerovę.

Neignoruokite akcijų

Skaityti straipsnį “Ko nedaryti nuomojantis mašiną” »

Kaip paskatinti vaikus valgyti pilną lėkštę

LėkštėsAr jūsų mažylis nenoriai valgo košę? Galbūt naujos vaikiškos lekstes internetu padėtų jam pajausti patrauklumą maistui? O gal reikėtų už tai, kad ištuštins lėkštę, ką nors pažadėti? Labai dažnai mažieji nenori valgyti jam skirto maisto, mieliau bėga žaisti laukan. Tačiau rūpestingi vaikai puikiai žino, kad vaikams reikia visų maisto medžiagų, kurios būna įduotos ir įdėtos į lėkštę. Tad ką daryti, kad vaikai noriai suvalgytų tai, ką jiems duodame?

Ypatingas indas

Galima susikurti savus valgymo ritualus. Tarkime, tai, ką vaikas mėgsta, galima valgyti iš paprastų indų. O tai, ko jis nemėgsta, bet jam reikėtų valgyti, galima įdėti ir į specialias lekstes internetu užsakytas. Tai gali būti net visas spalvingas lėkščių rinkinys, iš kurio vaikas turėtų galimybę išsirinkti, kuri patiktų labiausiai. Ypatingi indai pradžiugina mus, suaugusius, ir mes sutinkame mokėti daugiau už gražų stalo paserviravimą restorane, ir mokame mažiau užkandinėse, kur valgome iš plastikinės lėkštės. Taigi, ypatingas indas yra paskata valgyti. Ji tinka ir mums, ir vaikams. Tik vaikams galbūt gražu kiti dalykai nei mums. Sukurkite valgymo ritualą kaip žaidimą, nupirkę gražias vaikiškas lekstes internetu, ir pamatysite, kaip jūsų mažylis jums atsidėkos ištuštindamas visą lėkštę.

Principas – gausi tai, jeigu padarysi tai

Skaityti straipsnį “Kaip paskatinti vaikus valgyti pilną lėkštę” »

Televizorius ir vaikas

Jeigu pasidairytume internete, pamatytume, kad televizorių kainos Lietuvos parduotuvėse yra prieinamos visiems. Jeigu jūs negalite nusipirkti brangiausio televizoriaus, jeigu jums neįperkamas LED televizorius plačiaekranis, tuomet išsirinksite mažesnį ir paprastesnį televizorių. Taigi, net ir tie, kurio jie nenaudoja dažnai, dažniausiai turi namie šį įrenginį. O ką paprastai žmonės mąsto apie televizorių ir vaikus?

Stereotipas apie blogus įpročius

KainosĮdomus dalykas, kad tada, kai kalbame apie televiziją, visada sklando blogi stereotipai, siejami su vaikais. Neva sakoma, kad LED televizoriai per daug įtraukia, pripratina vaiką, ir jis nustoja interaktyviai kažką veikti, mokytis. Televizorius ir serialuose, meno kūriniuose vaizduojamas kaip neigiamas dalykas. Beveik visada sakoma, kad vaikams televizorių žiūrėti yra negerai, kad jie neturėtų to daryti, ir tai yra normuojama. Tačiau paklauskime savęs, kodėl žmonės taip neigiamai atsiliepia apie televizorius? Greičiausiai dėl to, kad neskiria laiko savo vaikams ir nesigilina, ką būtent jie veikia. Iš tiesų, televizija yra sukurta taip, kad joje naudingų dalykų rastų visos amžiaus grupės. Tiek suaugę, tiek ir vaikai. Juk kiekvienas protingas žmogus galėtų pasakyti, kad jis gali žiūrėti per televizorių tiek šlamštą, tiek kažką vertingo. Tad kas gi jums neleidžia žiūrėti kažko vertingo? O kas neleidžia vaikams pajungti kažką vertingo? Tą tikrai įmanoma padaryti, tik reikia skirti daugiau tam laiko.

Ankstyvasis mokymasis ir atokvėpis mamai – Baby TV

Skaityti straipsnį “Televizorius ir vaikas” »

Elektros generatoriai ir jų rūšys

Benzininiai generatoriaiĮmonė „Technobaltic“ – benzininių ir dyzelinių elektros generatorių paslaugas siūlanti ir tiekianti įmonė. Šiuos generatorius gamina vokiečių kompanija, kurią klientai ypatingai teigiamai vertina dėl savo kokybiškos įrangos, laiku ir tinkamai atliekamų darbų. Elektros generatoriai puikiai pasitarnauja tiekiant elektrą net ir patiems didžiausiems miesteliams. Įmonės gaminami ir tiekiami generatoriai yra nešiojami benzininiai, dyzeliniai elektros, asmeniniai monitoriniai, energetinės sistemos su alternatyviais energijos šaltiniais ar telekomunikacinei įrangai. Taip pat jie gali būti mažos šiluminės jėgainės su šilumos utilizacija. Įvairūs techniniai sprendimai yra pritaikomi ir atsižvelgiami į kliento pageidavimus. Įmonės gamybos servisas, konstrukcija ir kiti parametrai atitinka tam tikrus ISO standartus bei įvairius Europos Sąjungos reikalavimus.

Nuo šiol elektros energijai gauti yra naudojami nebūtinai didžiulių gabaritų agregatai, nes šiuolaikiniai generatoriai yra nedidelių gabaritų ir mažo svorio tam, kad būtų dar patogesni naudoti. Priklausomai nuo poreikio, benzininiai generatoriai gali būti mažos, vidutinės ir didelės galios. Visi jie turi vidaus degimo variklius, generatorių ir rėmą, ant kurio montuojama tokio generatoriaus įranga. Prie tokių generatorių gali būti jungiama įvairi aparatūra, kuri yra jautri įtampos šuoliams. Klientai visame pasaulyje labiausiai vertina benzininių generatorių mobilumą, nes jie yra nedideli, lengvai pakeliami, pervežami ir nešiojami. Elektros generatoriai visuomet pasitarnauja dirbantiems žemės ūkyje, dujų tiekimo ar melioracijos paslaugose.

Skaityti straipsnį “Elektros generatoriai ir jų rūšys” »