Mėnesio archyvas: 2013 m. gruodžio mėn.

Energetinio naudingumo sertifikatas: dažniausiai užduodami klausimai

Energetinis naudingumo sertifikatas reikalingas tam, kad būtų nustatytas sunaudojamos energijos kiekis apšildyti tam tikrą pastatą. Sertifikatas reikalingas tais atvejais, kai norite savo namą išnuomoti arba parduoti – potencialiems klientams svarbu, kad būstas būtų įsigytas geriausia kaina, o taip pat ir tai, kiek ekonomiškas yra jo apšildymas. Gana dažnai iškyla įvairių klausimų apie šį sertifikatą, taigi, pabandysime į juos atsakyti:

Energetinio naudingumo sertifikatasAr būtina atlikti šiuos skaičiavimus, jei norime parduoti butą? Paprastai energetinis sertifikatas standartiniams butams išduodamas toks pats, nes energetinio naudingumo klasė yra labai žemas. Sertifikatą galite išsiimti paprastesne tvarka, tačiau, jei manote, kad energetinio naudingumo klasė yra aukštesnė, galite atlikti šiuos skaičiavimus. Jei bus nustatyta, kad energetinė klasė yra pakankamai aukšta, butą galėsite parduoti didesne kaina – potencialiems pirkėjams tikrai rūpi ir tai, ar buto išlaikymas bus pakankamai ekonomiškas.

Skaityti straipsnį “Energetinio naudingumo sertifikatas: dažniausiai užduodami klausimai” »

Kreditai – paprastesnis būdas pasiskolinti

Turbūt nereikia nė sakyti, kaip kartais būna nemalonu prašyti draugų ar šeimos narių paskolinti tam tikrą pinigų sumą. Juo labiau, jei tai tenka daryti jau ne pirmą kartą. Šiandien pasiskolinti galima dar paprasčiau, ir norint tą padaryti visai nebūtina kažkur eiti iš namų. Jei pritrūkote pinigų svarbiam pirkiniui arba tiesiog šimto ar kelių šimtų litų iki algos, pinigų galite pasiskolinti visai paprastu būdu – kreditai gali būti pačia geriausia išeitis.

kreditaiJei esate dirbantis asmuo ir neturite praeityje pradelsę apmokėti įsiskolinimus, užtruksite vos pusvalandį, kad gautumėte reikiamą pinigų sumą. Žinoma, turite įvertinti, ar neturėsite sunkumų grąžinti pasiskolintą sumą – už kiekvieną pradelstą dieną bus skaičiuojami delspinigiai. Vis dėlto, jei nuspręsite, kad kreditą grąžinti sunkumų nebus, jums tereiks atlikti kelis paprastus žingsnius:

Užsiregistruokite pasirinktos bendrovės internetiniame puslapyje. Pasirinkite tokią įmonę, kurioje kreditas išduodamas pačiomis palankiausiomis sąlygomis: kadangi šiandien tikrai turite iš ko rinktis, taigi, tikėtina, kad rasite tokį variantą, kuris bus palankiausias jums.

Skaityti straipsnį “Kreditai – paprastesnis būdas pasiskolinti” »

Šiltnamiai pasiduoda ir nepatyrusių statybininkų rankoms

Šiltnamiai pasiduoda ir nepatyrusių statybininkų rankoms

Šiltnamiai pasiduoda ir nepatyrusių statybininkų rankomsNamo statybos – rimtas ir atsakingas žingsnis, reikalaujantis ne tik didelių finansinių išlaidų, tačiau taip pat ir atitinkamų kompetencijų ir patirties. Šiltnamiai ir jų statyba –paprastesnė veikla, tačiau suteikianti didelį pasididžiavimo savimi jausmą nuosavomis rankomis sukūrus šiokį tokį ( na ir kas, kad ne itin įspūdingą) statinį.

Visų pirma reikia nuspręsti, kokias statybines medžiagas ketiname naudoti. Tradicinės medžiagos – plėvelė ir stiklas. Tačiau tai yra tik sienų ir stogų danga. Negalime pamiršti ir kitų konstrukcinių dalių – pamatų ir karkaso.

1. Pamatai.

Ne visi šiltnamiai turi šią dalį, kadangi pastaroji tarsi „įpareigoja“, jog statinys ilgą laiką stovės toje pačioje vietoje. Visgi, jei norite stacionaraus pastato, apsaugoto nuo šalčio grėsmės (pamatus įkasus giliau) bei pavojų augalams (tarkime, kurmiai, žiurkės ar kiti kenkėjai), be pamatų tikrai neapsieisite. Jie gali būti betoniniai (tvirtesnis ir patvaresnis variantas) arba mediniai (ne tokie atsparūs gamtiniams veiksniams ir laikui, tad papildomai impregnuojami, lakuojami bei kitomis priemonės saugojami).

2. Karkasas (rėmas).

Mediena, aliuminis ar cinkuota geležis – medžiagos pasirinkimas priklauso ne tiek nuo jūsų norų, kiek nuo sprendimo, kuo šiltnamis bus dengtas. Akivaizdu, jog stiklas kur kas sunkesnis už plėvelę, tad ir rėmas turi būti kur kas tvirtesnis bei rūpestingai sukonstruotas.

Atkreipkite dėmesį:

  • Išsirinkus medieną, ją reikia papildomai apsaugoti nuo puvimo proceso.
  • Karkasas turi būti šviesios spalvos – kitu atveju jis itin įkaista. Vietos, kuriose danga liečiasi su rėmu, dėl aukštos temperatūros greičiau dėvisi. Negana to, karkasas sugeria daug šilumos, kuri turėtų patekti į vidų.

3.Danga.

Tiek stiklas, tiek plėvelė savo savybėmis yra tinkami augalų auginimui. Ką rinktis – jūsų sprendimas. Nuspręsti padės:

  • Kaina.
  • Plėvelė – žymiai pigesnis pasirinkimas.
  • Mobilumas.

Stikliniai šiltnamiai – daug sveria, tad jei planuojate keisti jų buvimo vietą, turėkite tai omenyje.

  • Atsparumas.

Abi medžiagos nėra itin atsparios išorės pažeidimams (smūgiams ir panašiai). Tiesa, stiklas kur kas tvirtesnis, tačiau jo taisymas – brangesnis.

Galite rinktis ir kitą variantą: plėvele dengti šonai, o stogas – stiklinis.