Mėnesio archyvas: 2014 m. liepos mėn.

Bėgimo takeliai: į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Jau senai yra žinoma, kad daug žmonių vien dėl žinių stokos išleidžia per daug pinigų pirkdami bėgimo takelį. Bėgimo takeliai yra specifinis treniruoklis, kurio nereikia pirkti kiekvienais metais, todėl prieš įsigyjant būtina atkreipti dėmesį į keletą svarbių elementų. Šitame trumpame straipsnyje pateiksime pagrindinę informaciją, kuri gali būti naudinga renkantis teisingą bėgimo takelį.

Bėgimo takelio pasirinkimo priežastys

begimo takeliaiKaip ir kiekvienas dalykas turi turėti esmę, taip ir bėgimo takeliai turi turėti konkrečią paskirtį. Yra keletas bėgimo takelių pasirinkimo priežasčių. Vieni renkasi kaip pagrindinį treniruoklį, siekdami sumažinti svorį, kiti perka kaip papildomą treniruoklį lavinti bėgimui tada, kai už lango netinkamas oras ar metų laikas. Priežasčių yra daug ir kiekvienas turi asmeniškai savęs paklausti, kam man reikalingas bėgimo takelis?

Kurie bėgimo takeliai yra tinkamiausi būtent jums?

Jeigu turite bėdų su sąnariais arba nemažą viršsvorį, tuomet iš karto rekomenduojame investuoti į bėgimo takelį su papildomomis amortizuojančiomis pagalvėmis, kurios bėgimo metu sušvelnina kontaktą su bėgimo dalimi ir tokiu būdu mažiau apkraunami sąnariai bei nugara.

Takelį naudosite bėgiojimui ar ėjimui?

Jeigu prioritetą teikiate bėgiojimui, tuomet pasirenkami bėgimo takeliai privalo būti pakankamo ilgio ir pločio, kitu atveju bėgioti gali būti nepatogu ir kyla grėsmė saugumui, kadangi bėgiojant ant mažo ploto padidėja galimybė nuslysti arba nukristi nuo takelio ir susižeisti. Taip pat mėgstantiems bėgioti ir bėgioti greitai turi atkreipti dėmesį į bėgimo takelių greitį, kuris skiriasi priklausomai nuo takelio tipo ir modelio. Tačiau jeigu bėgimo takelis reikalingas tiktai ėjimui, tuomet galite sutaupyti ir tikrai nereikalingi bėgimo takeliai su dideliu bėgimo plonu ar dideliu greičiu.

Kiek kainuoja bėgimo takeliai?

Bėgimo takelių kaina labai dažnai priverčia pirkėjus pakeisti norus ir perskirstyti prioritetus. Norint pasiekti norimus rezultatus ar atsikratyti nereikalingų kilogramų, bėgimo takelių naudojimas turi būti malonus ir motyvuojantis užsiėmimas, tačiau dažnai norima sutaupyti ir įsigyjama treniruoklį, kuris nors ir kainuoja mažiau, tačiau pagamintas nežinomo gamintojo ir treniruotės gali tapti varginančios ir atgrasančios. Tikriausiai visi esame patyrę ką reiškia kai reikia daryti tai, kas nėra malonu. Labai greitai tokie bėgimo takeliai gali tapti džiovykla rūbams ir bereikalingas griozdas, užimantis nemažą dalį kambario. Vidutiniški, tačiau pakankamai kokybiški bėgimo takeliai kainuoja apie 2000 – 3000 litų. Pigesni variantai bus lėtesni ir labiau tinkami ėjimui arba bus prastos kokybės ir tarnaus trumpai. Natūralu, kad kuo bėgimo takeliai turi daugiau priedų, patogumo elementų, tuo jie kainuoja brangiau. Bet kuriuo atveju reikėtų pasirinkti tokį variantą, kuris yra kokybiškas ir turi priedų tiek, kiek jums reikia.

Kus įsigyti bėgimo takelį?

Įsigyti galite fizinėje parduotuvėje arba internetu. Pastaruoju metu vis daugiau bėgimo takelių įsigyjama internetu, kadangi galima skirti laiko tiek kiek reikia pasirinkimui ir paieškai, nereikia vykti į prekybos centrą, kuris priklausomai nuo gyvenamos vietos gali būti ir už kelių dešimčių kilometrų, galima rinktis bet kuriuo paros laiku ir neriekia ieškotis draugo, kuris padėtų panešti virš 100 kg sveriančio bėgimo takelio, kadangi jums pristatys tiesiai į namus už analogišką arba mažesnę kainą. Pastaruoju metu atsiradę šimtai internetinių parduotuvių ir daug žmonių bijo sumokėti keletą tūkstančių kainuojantį bėgimo takelį ir negauti prekės, tačiau patikimos internetinės parduotuvės leidžia atsiskaityti ir grynaisiais pristačius prekę. Tokiu būdu galite būti tikri, kad prekę gausite.

Odos ligos

Odos ligos sutinkamos gana dažnai, jomis serga tiek suaugę, tiek vaikai. Ligos gali bjauroti ne tik odą, ypač matomose vietose, kurių nedengia drabužiai (tai gali būti veidas, rankos ar kitos vietos), bet ir gali būti jaučiamas diskomfortas (perštėjimas, niežulys, tempimas) ar netgi skausmas. Odos problemos gali būti gana rimtos, nereikėtų į jas žiūrėti pro pirštus. Ligos pradžia gali būti mažai pastebima, tačiau nesiimant jokių veiksmų gali baigtis liūdnai. Kai kurios yra užkrečiamos odos ligos. Jas galite pasigauti viešajame transporte, bendro naudojimo patalpose, kontaktuodami su žmonėmis. Kai kuriais atvejais jų išvengti nėra lengva. Kai kurios odos ligos yra itin greitai plintančios. Nesunkiai vaikai gali užsikrėsti vieni nuo kitų mokyklose ar darželiuose.

Odos vėžys

Odos ligosŠis susirgimas yra piktybinis. Dažniausiai odos vėžys pasireiškia vyresnio amžiaus žmonėms. Moterų daugiau serga nei vyrų. Odos ligos bėrimas, palyginus su vėžiniais susirgimais, dažniausiai nėra pavojingi. Vos pastebėjus galimus piktybinio susirgimo simptomus būtina kreiptis į gydytoją, jokiu būdu nereikėtų delsti ir laukti, kol savaime praeis, ypač jei pokyčiai vis ryškiau matomi.

Skaityti straipsnį “Odos ligos” »