Mėnesio archyvas: 2017 m. sausio mėn.

Naujakurių atmintinė: namų apyvokos daiktai

Naujakuriams, tik pradedantiems gyvenimą naujuose namuose, reikalingos ir naujos namu apyvokos prekes. Dažnai mes galime pasinaudoti senesnėmis prekėmis, kažką iš ankstesnių namų apyvokai pasiimti. Bet ne tada, kai viską pradedame iš pradžių. Kada taip nutinka? Kai šeima po skyrybų subyra ir kažkas lieka be daiktų, kai studentas ima pirmą kartą įsikurti kaip suaugęs žmogus, kai atvykstama iš užsienio arba į užsienį. Kokių namų apyvokos prekių prireiks, kuriantis naujuose namuose?

Tvarkos palaikymas

NamamsVienos iš populiariausių namų apyvokos prekių visuomet yra tos, kurios padeda palaikyti ir užtikrinti tvarką. Sausas namų tvarkymas yra dažnesnis. Dulkių siurbliai leidžia greitai išsiurbti namus, pašalinti nešvarumus, smulkias šiukšles nuo grindų. Įvairūs skudurėliai, šluostės leidžia nuvalyti palanges, lentynas, spintas. Rekomenduojama pirkti šluostes su mikro pluoštu, nes jos padarys daug daugiau darbo ir užtikrins švarą. Buitinė chemija suteikia galimybę nuvalyti viską tikrai švariai. Pradedant grindų plovimu, dulkių valymu, baigiant ir langų valymu. Šluosčių reikėtų turėti daug ir įvairių, kad su ta pačia nevalytumėte ir klozeto, ir stiklinių taurių. Taip pat grindų tvarkymui reikėtų dulkių šepečio, šluotos, kibiro, kelių kibirų. Švaros užtikrinimas yra vienas esminių dalykų, norint, kad namuose būtų gera. Taip pat reikėtų pirštinių, su kuriomis būtų galima viską dirbti. Tačiau tvarka bus ne tik nešvarumų šalinimas, bet ir sistema. Norint, kad būtų tvarkinga, reikia išvalyti, iššluostyti grindis, sutvarkyti viską. Taip pat reikia ir daiktus į vietas dėti. Dėl to verta turėti specialių dėžių, dėžučių, kuriose būtų laikomi surūšiuoti daiktai.

Maisto gamyba

Skaityti straipsnį “Naujakurių atmintinė: namų apyvokos daiktai” »

Centras ar užmiestis?

Mąstantiems apie optimalų variantą, kada dar galima įpirkti butą Vilniaus centre ir neišleisti už jį daugiau negu per gyvenimą uždirbsi, patraukliu variantu tampa Naujamiesčio alėja. Šie nauji butų projektai vilioja ne vieno savo lizdą sukti ketinančio žmogaus akis. Butai Naujamiesčio alėjoje yra santykinai nebrangūs, tačiau ieškantiems paties pigiausio varianto galima būtų rasti ir pigiau. Naujamiesčio alėja vilioja ne dėl kainos, o dėl išskirtinių savybių – centro, gero rajono, naujos statybos namų. Visgi dažna jauna šeima, ieškanti savo vietos, renkasi tarp kelių gyvenimo perspektyvų. Tai gali būti arba gyvenimas pačiame centre mažesniame bute, arba didesnės gyvenamosios valdos turėjimas toliau nuo centro. Ką rinktis? Centrą ar užmiestį?

Neįperkami centro rajonai

AlėjaNorintieji gyventi centre turi taikstytis su idėja, kad gyvenamasis plotas čia labai brangus. Tai tarsi gyvenimas džiunglėse – kuo derlingesni, kuo geresni plotai, tuo daugiau prie jų spaudžiasi gyvūnų, o teritoriją išsikovoja stipriausi. Todėl ir kaina, kurią tenka mokėti centre, didesnė. Tačiau turėsite privalumus – gyvenimą prestižinėje vietoje, apie kurią kiti tik svajoja. Visas veiksmas, visas kultūros ir mokslo virsmas, visas gyvenimas pulsuos būtent pačiame centre. Čia susikerta ateitis ir daugybės kultūrinių sluoksnių menama praeitis.

Naujamiestis – naujas ir įperkamas centras

Skaityti straipsnį “Centras ar užmiestis?” »