Mėnesio archyvas: 2017 m. rugpjūčio mėn.

Ką daryti, kad mobiliojo telefono baterija tarnautų ilgiau?

Telefonų baterijosMobilieji telefonai bei jų nuolatinis naudojimas ir noras turėti visada po ranka tapo toks svarbus, kad išsikrovus baterijai žmonės jaučiasi tarsi ne savi, iš namų išėję be svarbiausio akcento. Be to, naujosios kartos įrenginiai turi labai daug funkcijų, kurios apkrauna operacinę sistemą ir daro įtaką greitesniam energijos išeikvojimui. Todėl vartotojams teko pamiršti laikus, kai telefonu buvo galima be rūpesčių naudotis savaitėmis – dabar pakrovėjai tapo neišskiriama dalimi, garantuojančia, kad mobilieji telefonai neišsikraus ir bus prieinami bet kuriuo metu. Ką daryti, kad nereikėtų nuolat baimintis, jog tuoj išsikraus telefonas, o baterija veiktų kaip įmanoma ilgiau?

Ekrano ryškumas

Turbūt teko pastebėti, kad net ir tais atvejais, kuomet mobilieji telefonai yra nenaudojami, sparčiai senka jų baterija. Taip yra dėl keleto nuolat palaikomų funkcijų, tokių kaip ekrano ryškumo nustatymai. Kai įrenginiu beveik nesinaudojate (naktį, darbe ar svarbiame susitikime), ekrano ryškumą galite sumažinti iki 30–40 proc. Nauji išmanūs įrenginiai turi šviesos jutiklius. Tokiems telefonams nebūtinas ekrano ryškumo mažinimas rankiniu būdu – energija taupoma automatiškai.

Skaityti straipsnį “Ką daryti, kad mobiliojo telefono baterija tarnautų ilgiau?” »

Ką sutaupysite, nepirkdami naujos įrangos

Svarstote, kas geriau: skalbimo mašinų remontas ar nauja buitinė technika, nauja skalbimo mašina? Mes nuolat gyvename pirkimo maratone, ir tą maratoną mums diktuoja reklama. Tačiau iš tiesų galėtume pirkti daug mažiau, vartoti atsakingai ir visiškai laiku bei protingai pasirinkti dalykus, kurių mums reikia. Protingas žmogus neišmes iškart skalbimo mašinos į šiukšlyną, jeigu ji prastai veikia, o bandys ją sutaisyti.

Tausoti nusipirktą buitinę techniką

Mašinos skalbimuiTačiau pažiūrėkime, ką tas pats protingas žmogus padarys iki tol, kol jam ta skalbimo mašina dar nebuvo sugedusi. Visų pirma, jis jau nusipirkęs naują skalbimo mašiną, ją tiesiog tausos. Juk tai daiktas, kurį nusipirkai, daiktas, kurio tau reikia, kad galėtum tvarkingai gyventi, kad galėtum išsiskalbti drabužius. Daiktai yra brangūs, mes nuolat perkame juos vienokius ar kitokius ir visuomet daug geriau, kai galime nusipirkti tokius, kurie mums tarnautų dar ilgai. Ką reiškia tausoti skalbimo mašiną? Neskalbti per dažnai, ar skalbti specialiais būdais? Iš tiesų, tausojant skalbimo mašiną, svarbu skalbiant naudoti vandens minkštiklį, kuris sumažintų kalkių susiformavimą mechaninėse konstrukcijose. Taip pat patalpoje reikėtų palaikyti tinkamą temperatūrą ir sausumą. Ir apskritai viską reikėtų daryti pagal tai, kas parašyta skalbimo mašinos instrukcijose.

Sugedus – remontuoti, o ne pirkti

Skaityti straipsnį “Ką sutaupysite, nepirkdami naujos įrangos” »