Mėnesio archyvas: 2019 m. rugsėjo mėn.

Kas svarbu renkantis baldus?

Renkantis baldus reikia apgalvoti daug įvairių dalykų pradedant spalvų pasirinkimu ir baigiant baldų stiliumi. Labai svarbu žinoti tam tikrus patarimus, kurie gali padėti greičiau pasirinkti tinkamai ir tuomet tokie baldai jus ilgai džiugins savo praktiškumu, ir tinkamumu. Kokie pasirinkimo kriterijai turi lemiamos įtakos?

BaldaiNorint tinkamai pasirinkti, pirmiausia reikia rinktis tinkamos kategorijos baldus pagal paskirtį. Renkantis baldus biurui reikės biuro kategorijos baldų, o renkantis baldus namams – namų kategorijos. Priklausomai nuo kategorijos, rasite tam tikrą asortimentą. Taip pat bus paprasčiau lankytis parduotuvėse ir pasirinkti tinkamą kategoriją. Tokiu būdu taupysite laiką paieškoms. Juk daug lengviau ieškoti, kai žinoma kokios kategorijos baldų reikia ir, kokios parduotuvės jums tinka. Beje, ne visose parduotuvėse yra visų kategorijų baldų, todėl prieš einant reikėtų sužinoti. Pavyzdžiui, ieškant namams skirtų baldų, nereikėtų klaidžioti po specializuotą biuro baldų saloną.

Baldų kategorijos skirstomos į dar smulkesnes kategorijas. Ieškant namų baldų rasite suskirstymus pagal baldų tipą, pavyzdžiui, kietuosius ir minkštuosius. Taip pat galima rasti skirstymą pagal patalpų pobūdį. Tuomet vonios kambario baldų reikės ieškoti šioje kategorijoje, o virtuvės baldų – virtuvės baldų kategorijoje. Pirkėjai dažnai patys nežino, ko jie nori, todėl tenka ieškoti patarimų. Svarbu pagalvoti, kokios kategorijos baldų reikia ir pagal tai paieškas susiaurinti. Kai jau ieškoma siauresnėje kategorijoje, tai galima baldus rinktis pagal tai, koks pas jus interjeras. Kartais pardavėjai parašo, kokiam stiliui tinkami baldai, tačiau dažnai patiems reikės suprasti, kokie baldai tinkamai pagal interjero stilių. Jei jūs patys nesidomite baldais ir jų derinimu, tai verta samdyti interjero dizainerį, kuris jums patars ir padės pasirinkti tinkamus baldus.

Skaityti straipsnį “Kas svarbu renkantis baldus?” »