Mėnesio archyvas: 2013 m. balandžio mėn.

Kontaktinių lęšių nešiojimas ir priežiūra

Kontaktiniai lęšiai – tai itin patogi regėjimo korekcijos priemonė, naudojama įvairiausiomis gyvenimo situacijomis, ypatingai sportininkų ir visų, mėgstančių aktyvų gyvenimo būdą tarpe. Nusprendę įsigyti kontaktinius lęšius, būtinai pasikonsultuokite su savo akių gydytoju ir pasitikrinkite akis, kad jis Jums galėtų išrašyti receptą kontaktinių lęšių įsigijimui.

Nors kontaktiniai lęšiai yra puiki regėjimo korekcijos priemonė, netinkamai naudojami jie gali sukelti ir daug rimtų problemų. Netinkama kontaktinių lęšių priežiūra gali įtakoti akių infekcijas ir sunkius ragenos susirgimus. Šie susirgimai labai greitai gali išsivystyti į sunkius susirgimus ir retais atvejais baigtis ne tik regos pablogėjimu, bet ir apakimu.

Siekiant sumažinti infekcijų pavojų, patartina griežtai laikytis keleto kontaktinių lęšių nešiojimo ir priežiūros taisyklių. Rekomenduojama pirmą kartą įsidėjus kontaktinius lęšius, juos nešioti ne ilgiau nei 2-3 valandas. Kitą dieną nešiojimo laiką galima pailginti iki 4 valandų, vėliau kasdien pridėti po 2 valandas, tačiau neilgiau nei 8 valandas. Ilgalaikius kontaktinius lęšius galima nešioti ilgiau.

Pagrindinė kontaktinių lęšių taisyklė – visuomet prieš juos įsidedant, būtina kruopščiai nusiplauti rankas – taip išvengsite galimos akių infekcijos. Pajutus akių perštėjimą, atsiradus paraudimui, sudirgimui, ar regos pablogėjimui, patariama nedelsiant išsiimti kontaktinius lęšius ir pasirodyti akių gydytojui.

Visuomet sekite lęšių gamintojo nurodymus ir visas kontaktinių lęšių bei jų priežiūros priemonių (specialaus skysčio) pakuotėse nurodytas naudojimo instrukcijas. Naudokite tik tuos kontaktinius lęšius ir jų priežiūros priemones, kurias Jums rekomendavo Jūsų akių priežiūros specialistas. Nenaudokite kontaktinių lęšių skysčio, kurio galiojimo, ar išmetimo laikas pasibaigęs.

Kontaktinių lęšių valymui ir skalavimui naudokite tik specialius, lęšių priežiūrai skirtus sterilius skysčius. Kontaktinius lęšius, jų konteinerius valykite ir plaukite tik taip, kaip nurodyta instrukcijoje. Lęšius valykite ir dezinfekuokite tinkamai laikydamiesi visų ženklinimo instrukcijų, pateiktų kartu su Jūsų kontaktinių lęšių priežiūros produktais. Niekada pakartotinai nenaudokite kontaktinių lęšių priežiūros skysčio – nepalikinėkite jo lęšių konteineriuose – išpilkite po kiekvieno naudojimo.

Kontaktinių lęšių priežiūrai jokiu būdu nenaudokite jokio vandens: distiliuoto, buteliukuose, ežero, namų sąlygomis gaminto sterilaus skysčio ir pan. Naudokite tik specialiai kontaktinių lęšių priežiūrai skirtą skystį, kuris pasižymi unikaliomis savybėmis – drėkina akis, suteikia joms išskirtinį komfortą ir dezinfekuoja, užkirsdamas kelią infekcijoms. Nedėkite kontaktinių lęšių į burną – seilės nėra sterilus sprendimas.

Kiekvieną sykį išėmę kontaktinius lęšius iš jiems laikyti skirtų konteinerių, konteinerius kruopščiai išplaukite ir išvalykite. Kontaktinių lęšių konteinerius keiskite ne rečiau nei kas 3 – 6 mėnesius.

Neperpylinėkite kontaktinių lęšių priežiūros skysčio į mažesnės talpos tarą. Tai gali įtakoti skysčio nesterilumą ir galiausiai sukelti akių infekciją.

Populiariausi nemokami skelbimai

Nemokami skelbimai

Nemokami skelbimai

Šiais laikais paieška internete suteikia atsakymus į visus rūpimus klausimus. Žmonės turi galimybę domėtis, plėsti savo akiratį, ieškoti bei skelbti informaciją. Kalbant apie informacijos skleidimą, nemokami skelbimai tampa nepamainoma priemone. Tokio turinio tinklalapiuose galima talpinti bei ieškoti įvairiausių daiktų, priemonių, paslaugų, tačiau šiai dienai populiariausi nemokami skelbimai – darbo, nekilnojamojo turto ir automobilių. Šiek tiek plačiau apie kiekvieną iš jų.

Niekam ne paslaptis, jog nemokami skelbimai susilaukia daug didesnio vartotojų susidomėjimo, mat siekiant patalpinti reikiamą informaciją į keletą mokamų portalų, gali tekti suploti nemažą sumą pinigų. Įmonėse vykstanti darbuotojų kaita – visiems gerai pažįstamas reiškinys, na o visa tai sąlygoja augantį darbo skelbimų skaičių. Nemokami skelbimai suteikia įmonėms galimybę naudotis begale informacijos sklaidos priemonių, ieškoti darbuotojų skirtingose internetinių skelbimų svetainėse bei suteikti potencialiems darbuotojams reikalingos informacijos. Darbo skelbimai leidžia rinktis iš įvairių profesijų, darbo užmokesčių intervalų, miestų, kuriuose skelbiama informacija apie naujai atsiradusią darbo vietą, o visa tai leidžia darbdaviams lengviau atsipūsti. Jiems belieka užpildyti darbo aprašymą ir skelbimas jau paruoštas. Tai puiki galimybė rasti potencialių darbuotojų bet kuriame šalies kampelyje, na o geriausia tai, jog skelbimas nekainuoja nė cento.

Skaityti straipsnį “Populiariausi nemokami skelbimai” »

Žuvies produktai lietuvoje

Žuvies produktaiŽuvies produktai Lietuvoje nėra labai populiarūs. Ne žuvies produktai pas mus labai mėgiami, o mėsa. Jei žuvies produktai švieži ir skaniai pagaminti, kitas reikalas. Kartais žuvies produktai Lietuvą pasiekia pasenę, todėl skonis suprastėja. Tokiais atvejais, nors žuvies produktai ir skaninami prieskoniais, nelabai padeda. Jei žuvies produktai jau pagaminti, pirkėjui gali nepatikti. Geriausia, kai žuvies produktai gaminami namuose. Pajutus, kad žuvies produktai per mažai iškepę, galima juos dar pakepinti. Kai kada žuvies produktai parduotuvėse būna jau pasenę. Seniai žinoma, kad žuvies produktai – ta prekė, kuria galima sunkiai apsinuodyti. Jei žuvies produktai pagaminti kokybiškai, jokios grėsmės nekyla. Žuvies produktai skiriami įvairiems skoniams. Vaikams žuvies produktai ne visada patinka. Vyrai mėgsta, nes žuvies produktai juos tonizuoja. Moterims žuvies produktai gali ir nepatikti, nes kartais alergizuoja.

Daugiau informacijos – http://www.urmas.net/lt/katalogas/maisto-prekes/

Paskola verslui – būdas reikiamų pinigų gauti čia ir dabar

Paskola verslui

Paskola verslui

Verslininkai, tiek steigdami, tiek ir plėtodami verslą, dažnai svarsto, iš kur gauti papildomų lėšų. Lietuvoje brangus tiek įmonės įkūrimas, tiek ir kiti verslo steigimo etapai, susiduriama su biurokratija ir kitomis „subtilybėmis“. Daugelio bankų ir kredito įstaigų siūloma paskola verslui – tikras išsigelbėjimas, tačiau riekėtų įvertinti visas aplinkybes, įvertinti, ar steigiamas verslas bus sėkmingas ir pelningas, ar pasiskolintąsias sumas pavyks atiduoti laiku ir su priaugusiomis palūkanomis. Šiandien, kai rinka visko tiesiog perpildyta, atrasti neišplėtotą verslo nišą ganėtinai sunku. Tačiau jei pasiseka – sėkmė beveik garantuota.

Viena iš siūlomų paskolų – tai investicinė paskola verslo klientams. Toks finansavimo būdas skirtas įmonėms, norinčioms plėsti veiklos mastus, įgyvendinti naujus investicinius projektus, operatyviai reaguoti į išaugusią paklausą bei investuoti į kitas verslo rūšis ar įmones. Ką reikėtų žinoti apie paskolas, šiuo atveju – investicines paskolas verslui? Pirma, jos suteikiamos laikotarpiui, ilgesniam nei 12 mėnesių. Paskola suteikiama trijų rūšių valiuta – litais, Jungtinių Amerikos Valstijų doleriais arba eurais. Ši finansavimo rūšis ne visai palanki pradedantiesiems verslininkams, kadangi reikia turėti užstatą, tačiau juo tapti puikiai gali ir naujai statomas objektas, perkamas sklypas, įsigyjamo verslo akcijos ir panašiai. Užstatu gali tapti ir banko sąskaitoje esančios lėšos, turimi vertybiniai popieriai, kiti finansinę galią turintys užstatai. Taip pat gali prireikti ir trečiųjų šalių garantijų, laidavimo bei užstatų, jei pačiam paskolos ėmėjui nėra galimybių pateikti užstatą.

Skaityti straipsnį “Paskola verslui – būdas reikiamų pinigų gauti čia ir dabar” »

Alkoholinių gėrimų priklausomybė

Alkoholiniai gėrimaiAlkoholiniai gėrimai nuo senų laikų šeimose nepageidaujami. Kuo alkoholiniai gėrimai žmones žlugdo? Ogi alkoholiniai gėrimai į šeimas įneša nesantaiką, gali jas net išskirti. Alkoholiniai gėrimai anksčiau buvo vartojami mažiau nei dabar. Jei alkoholiniai gėrimai būtų geriami saikingai, niekas jiems priekaištų neturėtų. Tačiau žmonės šiais laikais mano, kad alkoholiniai gėrimai nuima stresą, įtampą, ir vartoja juos kone kasdien. Alkoholiniai gėrimai tik retomis progomis nebūtų tokie žalingi, bet kai geriama labai dažnai, prasideda nesusipratimai. Pasak gydytojų, alkoholiniai gėrimai tyliai ir slapta ardo organus ir greitina žmogaus degradaciją. Jei alkoholiniai gėrimai būtų vartojami labai silpni, būtų mažesnė bėda. Bet šiais laikais vyrų pomėgis – stiprūs alkoholiniai gėrimai. Ir po daug. Maža to, ir moterims alkoholiniai gėrimai neretai yra geri draugai. Kartais alkoholiniai gėrimai užgeriami dar vienu alkoholiu, alumi, tai sukelia dar sunkesnes pasekmes. Visuomenė galės atsikvėpti tik tada, kai alkoholiniai gėrimai bus parduodami trumpesnį laiką. Dar svarbu, kad alkoholiniai gėrimai nebūtų prieinami nepilnamečiams. Nes alkoholiniai gėrimai ir vaikystė – nesuderinama.

Daugiau informacijos – http://www.urmas.net/lt/katalogas/maisto-prekes/

Stogų dangos

Stogų dangos

Stogų dangos

Kiekvieno tikslo pasiekimui yra pasitelkiamos ne tik medžiagos, tačiau ir sunkus darbas, patirtis bei geri pasiūlymai. Tačiau pagrindas yra tinkamai parinkta medžiaga, mat net ir puikiausi specialistai, dirbdami su nekokybiška stogo danga, negalės jums sukurti ilgamečio ir nepriekaištingo rezultato. Galima drąsiai teigti, jog stogas – tai bene viena iš svarbiausių pastato komponenčių, apsauganti visą likusį namą nuo drėgmės, sukeliančios daugybę papildomų nuostolių. 

Nekokybiškos stogų dangos kenkia sveikatai

Akivaizdu, kad stogų dangos turi pasižymėti itin geromis izoliacinėmis savybėmis, atspariomis įvairiausiems gamtos veiksniams, pvz.: besikeičiančios oro sąlygos, kritulių gausa, nepastovi temperatūra. Bet kokia nenumatyta stogo dangos deformacija gali į namo vidų leisti skverbtis pašaliniams veiksniams, pvz.: vandeniui. Tokia nepageidautina drėgmė deformuoja ne tik pačią namo konstrukciją, bet ir apdailą, todėl nekokybiškos stogų dangos neapsaugos nuo kiauro stogo „efekto“ arba pelėsių. Abu šie rezultatai neturi nieko bendro su nauda žmogui ir jo sveikatai, todėl yra būtina vengti tokių pasekmių. Be to, patikima stogo danga padeda ilgiau išlaikyti šilumą namuose, todėl ji neleis jums sušalti nei vėsų vasaros vakarą, nei žvarbų žiemos rytą!

Skaityti straipsnį “Stogų dangos” »

Breketai Kaune

Siekiantys tobulos dantų būklės griebiasi įvairiausių priemonių, kurios vienaip ar kitaip veikia jų išvaizdą, tačiau kiekvienam žmogui yra reikalingos skirtingos priemonės, priklausomai nuo dabartinės dantų situacijos. Norint atgauti natūralią dantų spalvą arba šiek tiek juos pabaltinti populiarėja dantų balinimas, kurio dėka pacientams norisi dar plačiau šypsotis ir dalintis savo akinančia šypsena. Kitiems užtenka burnos higienos ir jie jaučiasi padarę viską, dėl tobulos dantų „savijautos“. Tačiau ką daryti tiems, kurie ne tik negali džiaugtis gražiais dantimis, tačiau ir bijo juos parodyti nusišypsant, bando pridengti juos kalbant? Ką daryti tokiu atveju? Atsakymas į šį klausimą – breketai Kaune!

Kreivi dantys – ne problema!

Breketai Kaune

Breketai Kaune

Dažnai pasitaikantys atvejai, kuomet kreivai išdygsta dantys, nėra retas, todėl odontologai turi galimą sprendimo būdą. Tokį netaisyklingą sukandimą galima ištaisyti ortodontinio gydymu, kuomet breketai pritvirtinami tiesiog ant dantų paviršiaus ir nenuimami odontologo nustatytą laiko tarpą. Breketai Kaune yra pritaikomi kiekvienam pacientui individualiai, todėl galite būti užtikrinti, kad net ir jums atrodantys kreiviausi dantys pasaulyje gali būti tiesut tiesutėliai!

Jūsų dantys – jums individualiai sukurti breketai!

Pats svarbiausias dalykas yra tas, kad breketai Kaune pacientui siūlo itin aukštos kokybės lydinių gaminius, besiskiriančius ne tik savo forma ar veikimo mechanizmais, tačiau ir patogumu bei kaina, todėl kiekvienas turi galimybę pasirinkti būtent jam tinkamiausią variantą. Visiems yra puikiai suprantama, kad pigesni breketai pasižymi ilgesniu jų naudojimu ar mažesniu patogumu, tačiau jie lygiai taip pat, kaip ir brangesnieji breketai, pasižymi efektyviais rezultatais ir įgytu pasitikėjimu savimi! Todėl odontologai supažindins jus su jūsų esama situacija ir pasiūlys net keletą breketų variantų, pvz.: metaliniai, safyriniai, liežuviniai arba beligatūriniai breketai, kurių naudojimas priklausys nuo individualios situacijos, tačiau vidutiniškai tai trunka pusantrų metų, todėl jūsų pasirinkimas turėtų žvelgti į ateitį tiek patogumo, tiek geros savijautos atžvilgiu!

Kam to reikia?

Tiems, kuriems kilo klausimas dėl breketų reikalingumo, turime atsakymą – tai sveikatos puoselėjimas. Pabandykite suskaičiuoti, kiek kartų per dieną jūs kramtote? Tikriausiai, kad niekas nepasakys tikslaus skaičiaus, tačiau jis bus didelis. Netaisyklingo sąkandžio „dėka“ yra apkraunami raumenys ir žandikaulio sąnariai, todėl gali būti jaučiamas ne tik skausmas, tačiau ir nuolatinis diskomfortas. Sudėtingas kramtymas – tai sveikatai opi problema, tačiau kiekvienas žmogus nori būti patrauklus, todėl išsikišę dantys – dažna kompleksavimo priežastis. Tai trukdo ne tik mokyklinio amžiaus vaikams dėl patyčių mokyklose, tačiau ir suaugusiems žmonėms, kurių svajonių darbai reikalauja nepriekaištingos išvaizdos. Todėl breketai Kaune pagelbės tiek sveikatos, tiek pasitikėjimo savimi atžvilgiu.

Niekada nebūna per vėlu

Savaime suprantama, kad augantis organizmas yra labiau linkęs prisitaikyti prie naujovių, todėl dar galutinai nesusiformavus sukandimui jį yra daug lengviau formuoti lyginant su suaugusio žmogaus dantimis. Tačiau nenusiminkite, šiuolaikinių technologijų dėka breketai yra nuolatos tobulinami, todėl „auga“ jų galimybės, o tai reiškia, kad jau dabar kiekvienas iš mūsų gali džiaugtis nepriekaištinga šypsena! Nenuleiskite rankų ir išbandykite visas galimybes, kurios pagerintų ne tik sveikatos, tačiau ir savijautos kokybę!